Skip to main content

Puhallusmateriaalit

Soodapuhallus

Soodapuhallus

Soodapuhallus on prosessi maalin- ja epäpuhtauksien poistoon herkästi vahingoittuville pinnoille.
Puhalluksella oikein tehtynä on todella vähäinen vaikutus alkuperäiseen pintaan, vain maalit tai lika poistuvat ja pohja jää alkuperäiseksi. Soodapuhallus on erittäin hellävarainen ja se ei lämmitä eikä venytä peltiä tai muita pintoja lainkaan.

Sooda on valkoista veteen hyvin liukenevaa jauhetta, joka hajoaa osuessaan kovaan pintaan paineella ammuttaessa. Soodapartikkeli hajoaa natriumkarbonaatiksi, hiilidioksidiksi sekä vedeksi. Puhallussooda on käytännössä samaa kuin markettien hyllyillä myytävä ruokasooda, ainoastaan raekoko on isompi.

Lasimurskapuhallus

Soodapuhallus

Lasimurskapuhallus on tehokas tapa poistaa maaleja, hapettumia, ruostetta ja likaa yms. erilaisilta pinnoilta. Lasimurskapuhallus on tehokkaampi tapa verrattuna soodapuhallukseen, mutta huomattavasti hellävaraisempi, kuin hiekkapuhallus.

Lasimurskalla pystytään puhaltamaan ohuitakin peltejä puhtaaksi ruosteesta ja maalista ilman että pelti venyy. Lasimurskapuhallus jättää mattapinnan johon maali tarttuu hyvin.

Hieno lasimurska, alle 0,5 mm, paikkaa hiekkapuhalluksen ja soodapuhalluksen välissä olevaa rakoa. Sooda ei vahingoita pintaa ollenkaan, mutta siksipä se ei poista ruostettakaan. Myöskin maalausta varten sooda täytyy poistaa huolella. Hiekka puhdistaa hyvin, mutta jälki on monesti sietämättömän karua. Lasimurska on puhalteena lähes ideaalinen; ei jätä mitään kalvoa maalarin kiusaksi ja ruosteetkin poistuvat yleensä kertavedolla. Toimii myös esim. pintapeltien puhalluksessa. Lasi jättää peltipinnoille kevyen mattauksen joka on erittäin hyvä tartuntapinta pohjamaalaukselle. Alumiiniosien pahatkin hapettumat poistuvat lasilla varmasti.

Lasimurskalla puhallettu pinta ei ruostu normaalin ilmankosteuden vaikutuksesta, koska se on puhdasta eikä sisällä mitään mineraaleja tai suoloja, kuten puhallushiekka.
Lasimurskalla puhaltaminen sopii hyvin esim. maalattavan pinnan pohjakäsittelyyn, sillä se ei jätä mitään jäämiä puhdistettuun pintaan.

Puhallettua lasia ei tarvitse kerätä talteen, sillä kuten soodakin, se on ympäristöystävällistä. Sitä käytetään yleisesti maatäytteenä. Lasi ei myöskään aiheuta haavoja, sillä se on hienonnettu niin pieniksi paloiksi.

Kuivajääpuhallus

Kuivajääpuhallus
Teemme erikoistilauksena kuivajääpuhalluksia, kuivajää eli hiilidioksidijää valmistetaan nestemäisestä hiilidioksidista ja on täysin kuiva puhdistusmenetelmä. Rakeiden osuessa kohteeseen ne kaasuuntuvat ja haihtuvat ilmaan.

Hiekkapuhallus

Hiekkapuhallus
Teemme myös perinteisempää hiekkapuhallusta. Puhallusmateriaalina on perinteinen hiekka, joka on tehokkaampi ja samalla kuluttavampi menetelmä kuin muilla materiaaleilla tehtävä puhdistus. Hiekkapuhallus sopii pohjakäsittelynä ja pinnanpuhdistuksena ennen maalausta.